Sunday, January 29, 2012

Η ευεργετική παρουσία της τρόικας

Μπορεί η Αυτού Εξοχότης ο Υπουργός Ανταγωνιστικότητας etc κος Χρυσοχοϊδης να μην πολυδιαβάζει αλλά εγώ διάβασα, με αφάνταστη ανακούφιση, τα ακόλουθα μέτρα τα οποία θέτει, μεταξύ άλλων, ως όρους η τρόικα για να πέσει το χρήμα. Επειδή οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν, κάπως αργά, ότι οι Έλληνες Υπουργοί δεν διαβάζουν ότι υπογράφουν, αυτή τη φορά τα διατύπωσαν όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται (η πρακτική αυτή λέγεται micromanagement). Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα την τρόικα να απαιτεί μονογραφή του Χρυσοχοϊδη σε κάθε όρο παρά το γεγονός ότι η τόσο λεπτομερής παράθεση αφεαυτή τον ακυρώνει και τον εξευτελίζει (όχι ότι δεν τα καταφέρνει καλά από μόνος του). Δεν φταίει όμως η τρόικα όταν ο μη επιμελής Υπουργός μας π.χ. δεν είχε το σθένος πέρσι να καταργήσει την άχρηστη υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών.

Η τρόικα ζητά λοιπόν τα ακόλουθα προφανή μέτρα τα οποία είχαμε μάλιστα παρουσιάσει, μαζί με άλλα, στην κα Κατσέλη στο Σύνδεσμο Ετοίμων Ενδυμάτων το 2009, πολύ πριν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ:

–Κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στο Μητρώο Εξαγωγέων και απλοποίηση εξαγωγικών διαδικασιών.

–Κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες για τις εταιρείες που έχουν δικό τους ιστότοπο και είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (μέχρι τέλους Μαρτίου).

–Κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής εταιρειών στο Εμπορικό Επιμελητήριο.


Και οι τρεις ανωτέρω υποχρεώσεις είναι παρωχημένες, περιττές και κοστίζουν χρόνο και χρήμα στις επιχειρήσεις και άρα στην ανταγωνιστικότητα αγαπητέ κύριε Υπουργέ Ανταγωνιστικότητας. Το γεγονός ότι πρέπει να μας επιβάλλουν τα προφανή οι ξένοι είναι θλιβερή κατάντια. Καλύτερα όμως έτσι από τα μείνουμε η Αίγυπτος της Ευρώπης.-- 

No comments:

Post a Comment