Thursday, September 22, 2011

Πόσες εντελώς άχρηστες “υπηρεσίες” λειτουργούν στο δημόσιο;

Σήμερα δέχθηκα τηλεφώνημα από τη Νομαρχία η οποία μου ζήτησε αντίγραφα της δημοσίευσης στο ΦΕΚ και σε εφημερίδες της πρόσκλησης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Βλέπετε η βασική μέριμνα της Νομαρχίας είναι να μην χάνει ο Μπόμπολας, και ο κάθε Μπόμπολας, έσοδα από άχρηστες δημοσιεύσεις. Τους εξήγησα ότι δεν δημοσιεύσαμε πρόσκληση δεδομένου ότι έγινε αυτόκλητη Γενική Συνέλευση όπου παρέστησαν όλοι οι μέτοχοι με αποτέλεσμα να μην απαιτείται δημοσίευση.

Μου αντέτεινε ότι δεν παρέστη ο Μήτσος και της εξήγησα ότι κωλυόταν δεδομένου ότι βρίσκεται θαμμένος στο νεκροταφείο Παπάγου (τάφος 1888) και δεν μπόρεσε να έρθει. Πανικοβλήθηκε και με συνέδεσε με τον προϊστάμενο ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μου είπε ότι η Γενική Συνέλευση είναι άκυρη γιατί ο νόμος δεν κάνει διάκριση μεταξύ ζώντων η μη μετόχων. Δεν μπόρεσε βέβαια να μου απαντήσει στην ερώτηση εάν η δημοσίευση πρόσκλησης σε κάποια κολοφυλλάδα θα λειτουργούσε όπως η δευτέρα παρουσία και θα έφερνε τον Μήτσο και πάλι κοντά μας (και στη Γενική Συνέλευση). Ευτυχώς που δεν βρισκόμουν εκεί γιατί είναι πιθανό να είχα κάνει φόνο ενώ θαύμασα την ψυχραιμία μου χάρη στην οποία δεν του είπα ότι σκεφτόμουν.

Η Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών στη Νομαρχία είναι καθ’ όλα περιττή και το σύνολο των “υπηρεσιών” της μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο ανακουφίζοντας τις εταιρείες από χρόνο, κόστος (παράβολα) και το περιβάλλον από τόνους χαρτιού. Αλλά βλέπετε η Νομαρχία είναι αυτή που εφαρμόζει τις διατάξεις του νόμου του 1920 βάσει του οποίου οι εταιρείες (και τελικά οι καταναλωτές) ταΐζουν τον παρασιτικό Τύπο. Οι δε υπάλληλοί της δείχνουν απίστευτο ζήλο μπας και χάσει ο Μπόμπολας 200 ευρώ καταχώριση.  Από την άλλη βεβαίως και παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις (προσφάτως στη ΔΕΘ) του Γεωργίου “Λεφτά Υπάρχουν” Παπανδρέου, το ΓΕΜΗ δεν δουλεύει (όπως έχουν επίσης παραμυθιάσει την τρόϊκα).

Ηθικό δίδαγμα: Δεν χρειάζεται εργασιακή εφεδρεία. Χρειάζεται να κλείσουν χιλιάδες υπηρεσίες και διευθύνσεις που δεν έχουν λόγο ύπαρξης και να ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστοι κατά Πάγκαλον (ορθώς) κοπρίτες. Γιατί όχι μόνο μας έχουν γονατίσει οικονομικά αλλά με την «εργασία τους» μας κάνουν και τα νεύρα σμπαράλια.

No comments:

Post a Comment