Saturday, September 17, 2011

Ο σοφέρ του κυρίου Αντώναρου

Προ ολίγου (είναι Σάββατο) πέτυχα τον κύριο Αντώναρο να αγοράζει εφημερίδες στο περίπτερο της δεύτερης πλατείας.  Ακριβώς μπροστά τον περίμενε ο οδηγός του με ένα πολυτελές BMW. 

Μόλις προχθές μου ήρθε η εισφορά αλληλεγγύης εξ αιτίας της οποίας καλούμαι να πληρώσω, μεταξύ άλλων, τον πέμπτο κατά σειρά φόρο στο αυτοκίνητό μου. Πρώτος φόρος είναι ο ΦΠΑ στο μίσθωμα ο οποίος όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εκπίπτεται.  Το 70% του μη εκπεσθέντος ΦΠΑ ξαναφορολογείται μαζί με το μίσθωμα αφού η εφορία θεωρεί (επειδή έτσι της αρέσει) ότι το χρησιμοποιώ κατά 70% για την πλάκα μου. Στη συνέχεια η εφορία προσθέτει 7.000 ευρώ στο εισόδημα μου το οποίο και φορολογεί ασχέτως του ότι αυτά που είχα ήδη δηλώσει δικαιολογούν επαρκώς την κατοχή και χρήση του αυτοκινήτου. Σημειωτέον ότι πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται και η εταιρεία και ο χρήστης ενός αυτοκινήτου. Επιπλέον φέτος πλήρωσα 700 ευρώ τέλη κυκλοφορίας ενώ, όταν αποφάσισα να το αγοράσω, απαλλασσόταν επειδή είναι υβριδικής τεχνολογίας. Η τελευταία (ελπίζω) πράξη του δράματος είναι άλλα 700 ευρώ “εισφορά αλληλεγγύης” που αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά φόρο στο ίδιο όχημα δηλαδή ένας φόρος για κάθε ρόδα συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας.

Βλέποντας λοιπόν τον κύριο Αντώναρο με τον σοφέρ και το υψηλού κυβισμού αυτοκίνητο σκέφθηκα ότι η εισφορά αλληλεγγύης που μου ζητούν αυτοί οι αλήτες που μας κυβερνούν ήταν για να συνεχίζει να πληρώνει η βουλή μισθώματα και μισθούς σοφέρ. Σημειωτέον ότι ακόμη και στο Ψυχικό όπου κατοικεί ο αναίσθητος κύριος Αντώναρος η πλειοψηφία των "εχόντων και κατεχόντων" κατοίκων δεν έχει οδηγό.

Αναρωτιέμαι σε ποια άλλη χώρα θα ψήφιζαν οι εθνοπατέρες νόμο που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα στους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το κατά τον άθλιο κύριο Βενιζέλο «ελάχιστο ασφάλιστρο» επί της περιουσίας τους, χωρίς να έχουν πρώτα επιστρέψει τον σοφέρ, το αυτοκίνητο και τους παρατρεχάμενους. Αν και η κυρία Παπαραρήγα μου γυρίζει τα άντερα με τρόμο διαπιστώνω ότι σκέφτομαι σοβαρά να ακολουθήσω την προτροπή της και να μην πληρώσω την εισφορά αλληλεγγύης έως ότου  οι Αντώναροι επιστρέψουν σοφέρ και όχημα στη Βουλή.

No comments:

Post a Comment