Tuesday, October 30, 2012

ΣΔΟΕ: (Not Very) Serious Fraud Office


Σε σημερινή ανταπόκριση του Θανάση Γκαβού από το Λονδίνο το www.skai.gr γράφει:”Το Γραφείο Σοβαρών Οικονομικών Απατών (Serious Fraud Office) στη Βρετανία αποφάσισε να μην κινήσει διαδικασία για την επιστροφή μεταξύ άλλων από το Συντηρητικό Κόμμα των δωρεών που είχε λάβει από τον καταδικασθέντα για απάτη Τουρκοκύπριο επιχειρηματία, Ασίλ Ναδίρ στα τέλη της δεκαετίας του 1980.Η υπηρεσία αποφάσισε ότι τυχόν προσπάθειες να εντοπιστούν και να επιστραφούν τα 146 εκατομμύρια λίρες που είχε κλέψει από την εταιρεία του ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας θα συνοδεύονταν από υπερβολικά μεγάλο κόστος για τους Βρετανούς φορολογούμενους".

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί μία σκαναρισμένη απόφαση του ΣΔΟΕ με την οποία επιβάλλεται στέρηση πινακίδων για 15 μέρες σε αρτοποιό ο οποίος «μετέφερε στις 7.4.2012 [….] τέσσερις τυρόπιτες συνολικής αξίας 4,00 ευρώ (sic), χωρίς συνοδευτικό φορολογικό στοιχείο, κατά παράβαση των διατάξεων του Κ.Β.Σ. Το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας συνέταξε στις 20.6.2012 έκθεση ελέγχου η οποία εστάλη στην Δ.Ο.Υ. Α’ Λάρισας η οποία επέβαλε πρόστιμο ΚΒΣ με την υπ’ αριθμόν 452/22-8-2012 απόφασή της. Στη συνέχεια εξέδωσε απόφαση δυνάμει του άρθρου 13 παρ.6 του Ν.2523 για αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οικονομικώς εγκληματίσαντα φούρναρη η οποία κοινοποιήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα από το οποίο ζητείται να συνταχθεί σχετική έκθεση η οποία θα κοινοποιηθεί στην Δ.Ο.Υ. Λάρισας και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Μ’άλλα λόγια το ελληνικό κράτος δαπάνησε τουλάχιστον 2.000 ευρώ σε απασχόληση, χαρτί, ταχυδρομικά κλπ για τέσσερις (4) τυρόπιτες αδιαφορώντας για τα 5.000.000 ευρώ του Θέμου, για τον κύριο Τσουκάτο και παίζοντας πινγκ πονγκ με τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει το ΣΔΟΕ, ο οποίος καθημερινά επιβεβαιώνει την ρήση του αείμνηστου αρχιτέκτονα και Ακαδημαϊκού Φαίδωνα Κυδωνιάτη ότι ΄’στην Ελλάδα τα πράγματα διαφέρουν μόνον ως προς τον βαθμό του γελοίου», να μετονομαστεί σε ΣΔΟΨ ήτοι σε Σώμα Δίωξης Οικονομικού Ψιλοπαραπτώματος.



No comments:

Post a Comment