Friday, July 18, 2014

Πόσο κοστίζει η υπουργική ώρα;

Μετά την, τυχαία ή όχι, σύλληψη του αθλιότατου Μαζιώτη τρεις Υπουργοί της κυβέρνησης επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο τον 19χρονο Αυστραλό του οποίου τον αστράγαλό είχαν γρατζουνίσει θραύσματα από σφαίρα, αφού ο τρομοκράτης δεν δίστασε να πυροβολήσει μέσα στο πλήθος. «Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο» δήλωσε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας πως ο τραυματίας «θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους». Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε, για τον Αυστραλό τραυματία: «Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο» είπε η υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας «έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας». Εκτός των ανωτέρω τον τραυματία επισκέφθηκε και ο νέος Υπουργός Προστασίας του πολίτη.


Εν προκειμένω η έλλειψη σοβαρότητος του τραυματισμού είναι αντίστοιχη αυτής των τριών Υπουργών, τα ωριαία λειτουργικά έξοδα των γραφείων των οποίων ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Τα ποσά μπορεί να είναι τεράστια εάν τα δει κανείς σε όρους κόστους ευκαιρίας, δηλαδή των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων από τις ενδεχόμενες αποφάσεις ενός Υπουργού κατά το ίδιο διάστημα (υπάρχει βέβαια και η εκδοχή οι τρεις Υπουργοί να είναι τόσο άχρηστοι που θα ήταν καλύτερα να μην βρίσκονται στα γραφεία τους).



Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να παραδειγματιστούν από την περίπτωση της Ολλανδίας. Με την ολοκλήρωση της παραλαβής μίας Ολλανδικής φρεγάτας από το Πολεμικό Ναυτικό, κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Ολλανδό Α/ΓΕΝ για να τον ευχαριστήσει. Λίγες μέρες μετά το ΠΝ έλαβε τιμολόγιο αρκετών χιλιάδων γκλίντερ από τους Ολλανδούς για τα 30 λεπτά απασχόλησης του Αρχηγού τους επί την ωριαία του "ταρίφα".

No comments:

Post a Comment