Tuesday, September 09, 2014

Επίσκεψη στο Υπουργείο

Σημαντικό κεντρικό Υπουργείο. Στην είσοδο υπάλληλοι εξωτερικής εταιρείας σεκιούριτι καταγράφουν τις ταυτότητες σε ένα τεφτέρι και επιβεβαιώνουν ότι έχουμε ραντεβού με τον Υπουργό. Στο μαύρο μάρμαρο πίσω από το γραφείο ασφαλείας είναι κολλημένη με σελοτέπ (sic) μία μικρή υφασμάτινη ελληνική σημαία. Πάνω δεξιά κρέμεται μία χάρτινη εικόνα με την ίδια μέθοδο επικόλλησης και λίγο πιό πάνω μία ασημένια εικόνα της Παναγίας. Ευρωπαϊκά πράγματα.

Ανεβαίνουμε με το ασανσέρ αφού ένας βαριεστημένος υπάλληλος σκανάρει τον χαρτοφύλακα που κρατούσε ένας εξ υμών και φθάνουμε στα Chambers του Υπουργού. Η νομίζαμε ότι φθάσαμε διότι η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που θυμόμασταν προ του Ανασχηματισμού. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι η ριζική ανακαίνισις έγινε ιδίοις εξόδοις του Υπουργού γεγονός που με έκανε να θυμηθώ ότι το ίδιο είχε κάνει και ο αλήστου μνήμης Αβραάμ (για τους φίλους του "Μάκης") που θα μείνει αξέχαστος για την δημόσια παρότρυνσή του προς τους τελωνειακούς να τα πιάνουν λελογισμένα. Στην είσοδο των γραφείων έτερος υπάλληλος ξαναγράφει τα στοιχεία ταυτότητάς μας σε έτερο τεφτέρι. Το Δημόσιο βλέπετε είναι υποστελεχωμένο.

Περιμένουμε μισή ώρα βάζοντας μεταξύ μας στοιχήματα για το πότε θα κουτρουβαλιαστεί η γραμματέας με το 20ποντο τακούνι. Ο Υπουργός συμπαθής. Γνωρίζει τα θέματα και βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Όπως και ο προκάτοχός του βρίσκεται σε απόγνωση λόγω του πολύ χαμηλού επιπέδου των στελεχών του. Αναζητά λύσεις και βοήθεια δίνοντας την αίσθηση ότι πάει να πολεμήσει  με έναν στρατό από υπέρβαρες γριές. Το ότι δεν υπόσχεται τίποτε είναι ειλικρινές. Όσο και το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε με τον εσμό αχρήστων που πληρώνουμε με τους αιματηρούς φόρους μας. 

No comments:

Post a Comment